PENGUMUMAN : DAPATKAN SEGERA.......buku NASIHAT KEPADA ANAK BERKENAAN IBU BAPA.......buku yang memperincikan tanggung jawab anak terhadap ibu bapa. Miliki segera untuk mendalami lagi tanggung jawab anda kepada ibu bapa anda. Juga supaya anak-anak anda memahami tanggung jawab mereka terhadap anda sebagai ibu bapa*****-------- DAPATKAN SEGERA....NOTA GEMILANG PENDIDIKAN ISLAM SPM....buku rujukan/nota Pendidikan Islam SPM yang sangat sesuai untuk calon-calon SPM*****Dapatkan juga MODUL GEMILANG PENDIDIKAN ISLAM TING 4 dan MODUL GEMILANG PENDIDIKAN ISLAM TING 5, buku kerja yang akan menjadikan PDPC anda lebih mudah, berkesan dan menarik......SELAMAT HARI RAYA IDIL FITRI 2017, MAAF ZAHIR DAN BATIN^^^^^^SEMUA GURU PEND ISLAM/B ARAB DIPELAWA MENYERTAI GROUP FACEBOOK DISKUSI GURU PENDIDIKAN ISLAM.....Hubungi saya di umat66@gmail.com.BLOG INI LEBIH SESUAI DILAYARI MENGGUNAKAN MOZILLA FIREFOX...MUNGKIN PAPARANNYA BERBEZA JIKA MENGGUNAKAN INTERNET EXPLORER

Tahniah, keputusan PMR 2010

Thursday, December 23, 2010

Hari ini calon-calon PMR 2010 mendapat keputusan masing-masing. Pengumuman rasmi dilakukan sendiri oleh Pengarah Pelajaran Malaysia, Datuk Abdul Ghafar Mahmud di Putrajaya.Daripada 439,456 calon seluruh negara, 30,863 mendapat A dalam semua mata pelajaran yang diambil. Meningkat seramai 2,675 berbanding tahun lepas. Gred Purata Kebangsaan juga meningkat dari 2.78 pada tahun lepas kepada 2.74 pada tahun ini. Bilangan pelajar yang mendapat E dalam semua mata pelajaran juga menurun dari 397 kepada 386 pada tahun ini. Kerana itu PMR 2010 sebagai terbaik dalam empat tahun terakhir ini.

Jurang perbezaan antara bandar dan luar bandar juga semakin mengecil, yang mana pencapaian antara keduanya semakin mengecil di segi bilangan calon yang mendapat semua A.

Di sini saya mengambil peluang untuk mengucapkan tahniah kepada semua pelajar yang termasuk dalam kumpulan cemerlang terutamanya yang mendapat A dalam semua mata pelajaran. Tahniah juga kerana telah mengharumkan nama negeri dan sekolah masing-masing. Anda juga telah berjaya menggembirakan hati ibu bapa dan guru-guru anda.

Manakala bagi pelajar yang gagal cemerlang dan gagal, janganlah berputus asa. Janganlah terlalu bersedih seolah-olah semuanya telah berakhir. Anggaplah apa yang anda dapat itu sebagai pengajaran dan pengalaman berguna untuk anda bangkit dengan lebih bersemangat. Banyak lagi peluang ada di hadapan. Cuma anda perlu lebih gigih dan berusaha berbanding sebelum ini. Yakinlah kepada takdir dan esok masih ada bagi anda.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 
 

Segala kandungan dalam blog ini adalah pendapat penulis. Jika ada yang salah, penulis pohon jutaan maaf, sentiasalah merujuk dan berpegang dengan pendapat yang lebih teguh dalilnya. Blog ini hanyalah sekadar perkongsian sesama insan daripada penulis yang lemah dan masih jahil