PENGUMUMAN : DAPATKAN SEGERA.......buku NASIHAT KEPADA ANAK BERKENAAN IBU BAPA.......buku yang memperincikan tanggung jawab anak terhadap ibu bapa. Miliki segera untuk mendalami lagi tanggung jawab anda kepada ibu bapa anda. Juga supaya anak-anak anda memahami tanggung jawab mereka terhadap anda sebagai ibu bapa*****-------- DAPATKAN SEGERA....NOTA GEMILANG PENDIDIKAN ISLAM SPM....buku rujukan/nota Pendidikan Islam SPM yang sangat sesuai untuk calon-calon SPM*****Dapatkan juga MODUL GEMILANG PENDIDIKAN ISLAM TING 4 dan MODUL GEMILANG PENDIDIKAN ISLAM TING 5, buku kerja yang akan menjadikan PDPC anda lebih mudah, berkesan dan menarik......SELAMAT HARI RAYA IDIL FITRI 2017, MAAF ZAHIR DAN BATIN^^^^^^SEMUA GURU PEND ISLAM/B ARAB DIPELAWA MENYERTAI GROUP FACEBOOK DISKUSI GURU PENDIDIKAN ISLAM.....Hubungi saya di umat66@gmail.com.BLOG INI LEBIH SESUAI DILAYARI MENGGUNAKAN MOZILLA FIREFOX...MUNGKIN PAPARANNYA BERBEZA JIKA MENGGUNAKAN INTERNET EXPLORER

Kemalangan bas di Simpang Pulai

Thursday, December 23, 2010

20 Disember 2010 - Sebuah bas yang membawa pelancong dari Thailand telah terbabas di Km15, Jalan Cameron Highlands-Simpang Pulai pukul 11.40 pagi. Bas dua tingkat tersebut dalam perjalanan turun dari Cameron Highlands untuk ke Kuala Lumpur.


Siasatan awal mendapati bas tersebut hilang kawalan lalu merempuh tembok pembahagi jalan lalu terhumban ke dalam longkang di tepi jalan arah yang bertentangan. Punca sebenar nahas masih dalam siasatan.

Setakat ini dilaporkan 27 orang telah meninggal dunia termasuk dua rakyat tempatan. Rakyat tempatan tersebut merupakan pemandu bas dan pemandu pelancong. Selebihnya semua adalah rakyat Thailand. 22 daripadanya mati di tempat kejadian. Ini menjadikan kemalangan ini sebagai kemalangan jalan raya terburuk setakat ini.

Lokasi kejadian merupakan satu selekoh yang agak panjang. Selekoh begitu merupakan satu kebiasaan di tempat berbukit seperti Cameron dan Genting. Ianya sangat mencabar terutamanya bagi pemandu yang baru pertama kali sampai ke situ.

Seperti biasa, insiden ini juga telah menyebabkan lontaran-lontaran idea, kebanyakannya hanyalah hangat-hangat tahi ayam. Seperti pahat dengan tukul, sekali kemalangan sekali bercadangan. Malah ada antara idea tersebut merupakan ulangan kepada kepada apa yang telah dilakukan sebelum ini.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 
 

Segala kandungan dalam blog ini adalah pendapat penulis. Jika ada yang salah, penulis pohon jutaan maaf, sentiasalah merujuk dan berpegang dengan pendapat yang lebih teguh dalilnya. Blog ini hanyalah sekadar perkongsian sesama insan daripada penulis yang lemah dan masih jahil