PENGUMUMAN : DAPATKAN SEGERA.......buku NASIHAT KEPADA ANAK BERKENAAN IBU BAPA.......buku yang memperincikan tanggung jawab anak terhadap ibu bapa. Miliki segera untuk mendalami lagi tanggung jawab anda kepada ibu bapa anda. Juga supaya anak-anak anda memahami tanggung jawab mereka terhadap anda sebagai ibu bapa*****-------- DAPATKAN SEGERA....NOTA GEMILANG PENDIDIKAN ISLAM SPM....buku rujukan/nota Pendidikan Islam SPM yang sangat sesuai untuk calon-calon SPM*****Dapatkan juga MODUL GEMILANG PENDIDIKAN ISLAM TING 4 dan MODUL GEMILANG PENDIDIKAN ISLAM TING 5, buku kerja yang akan menjadikan PDPC anda lebih mudah, berkesan dan menarik......SELAMAT HARI RAYA IDIL FITRI 2017, MAAF ZAHIR DAN BATIN^^^^^^SEMUA GURU PEND ISLAM/B ARAB DIPELAWA MENYERTAI GROUP FACEBOOK DISKUSI GURU PENDIDIKAN ISLAM.....Hubungi saya di umat66@gmail.com.BLOG INI LEBIH SESUAI DILAYARI MENGGUNAKAN MOZILLA FIREFOX...MUNGKIN PAPARANNYA BERBEZA JIKA MENGGUNAKAN INTERNET EXPLORER

Wikileaks goncang kestabilan dunia

Wednesday, December 1, 2010

Dalam dua hari ini banyak berita berkaitan Wikileaks diperkatakan. Wkileaks ialah sebuah laman web pendedah rahsia rasmi kerajaan. Kebanyakan rahsianya berkaitan dengan USA. Beratus ribu dokumen sulit telah didedahkan. Mungkin akan mencapai angka juta. Perbuatan itu mengejutkan dunia dan meletakkan hubungan antara negara dalam keadaan yang sulit.Antara berita yang terkandung di dalamnya sebagaimana yang dipaparkan oleh sebuah stesyen TV di Malaysia ialah gesaan Raja Abdullah kepada USA supaya menyerang Iran, Israel mengadakan perbincangan dengan Fatah dan Mesir sebelum menyerang Gaza dulu dan tindakan USA menyelidik latar belakang kakitangan PBB. Sumber beritanya tak tahulah dari mana tetapi dikatakan datang dari seluruh dunia.

Itulah hebatnya sebuah laman web. Malah dikatakan pendedahan Wikileaks mampu membawa individu tertentu kepada dakwaan mahkamah, mampu menjatuhkan sesebuah kerajaan dan mampu mengubah iklim hubungan antara negara. Dijangka banyak lagi rahsia yang lebih sensitif akan didedahkan dalam masa yang terdekat.

Setakat ini nampaknya sebuah laman web telah meletakkan banyak pemimpin negara dalam keadaan bimbang dan ketakutan. Bukan individu, artis, selebriti dan tokoh politik je yang pernah tersungkur dek dunia siber, rupanya negara yang gagah perkasa boleh tumbang oleh bisanya dunia siber.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 
 

Segala kandungan dalam blog ini adalah pendapat penulis. Jika ada yang salah, penulis pohon jutaan maaf, sentiasalah merujuk dan berpegang dengan pendapat yang lebih teguh dalilnya. Blog ini hanyalah sekadar perkongsian sesama insan daripada penulis yang lemah dan masih jahil